mei 28

Voorlezen, Boom van Ver-binding
Contourde-Twern (bestuurders Netwerk-Café)

Ochtend: Voorlezen

Alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Boxtel zijn via hun organisatie uitgenodigd om naar het voorlezen in de spiegeltent Bon Salon te komen luisteren.
De jonge kinderen worden als eerste welkom geheten en via de rode loper lopen ze de spiegeltent binnen, daar bekijken ze samen de tent met de vele spiegeltjes.
Daarna gaat Ger van Alphen de kinderen de kinderen voorlezen en vertellen over het boek: “De tijger slaapt”.
Na afloop worden de kinderen getrakteerd op een glaasje limonade met koek, bij goed weer is de traktatie buiten. Soms maken de begeleiders nog een rondje door het park en bekijken het kasteel. Voor elke groep wordt een uurtje gereserveerd.

Tijd: 9:30 uur – 11:30 uur

Middag: Boom van Verbinding

De boom heeft een grote symbolische betekenis in veel culturen.
De boom van Verbinding wordt met een diversiteit van deelnemers samen gemaakt vanuit de botanisch printtechniek op textiel. Vervolgens kan iedereen helpen er bladeren en ook beestjes aan borduren. Daarmee geeft  iedereen middels de werkvorm borduren vorm en betekenis aan en ook verbinding en acceptatie voor een ieder in deze wereld.
De bedoeling van het project is niet op voorhand het borduren, maar vooral het ontmoeten van elkaar. Samen werken aan een kunstproject geeft verbinding, brengt mensen samen, legt nieuwe contacten. En we merken dat er bijzondere ontmoetingen zijn ontstaan.
Juist in deze tijd van oorlog, de tijd na corona, is het van belang dat we elkaar weer op een eenvoudige en gemoedelijke manier ontmoeten. Samen dingen doen die we leuk vinden en ontspanning bieden.

Kom je ook een kijkje nemen of  meedoen 28 mei op het Boxtel Dorpsfeest? Het begint om 13.30 uur tot 16.00 uur. De koffie en thee staat klaar!

Vervolgdata van de Boom van Verbinding
Locatie gemeenschapshuis De Rots Nieuwe Nieuwstraat 7 Boxtel
6 juni      14.00-16.00 uur
24 juni    10.00-12.00 uur
11 juli        14.00-16.00 uur
22 juli      10.00-12.00 uur

Meer informatie:
Neem contact op met  Marian Verhoeven, Buurtondersteuner ContourdeTwern   06-51630885

Tijd: 13.30 uur – 16.00 uur

Avond: ContourdeTwern

Bestuurders Netwerk-Café

‘Iedere vrijwilliger op de juiste plek!’

 

Het Vrijwilligers Steunpunt Boxtel (VSB) organiseert voor het eerst een netwerk-café voor alle vrijwillige bestuurders uit de gemeente Boxtel met als thema ‘Iedere vrijwilliger op de juiste plek!’

Het programma ziet er als volgt uit:
20.00 uur Welkom, introductie Netwerk-Café
20.30 uur Gastspreker Mart Willems: ‘Vissen naar (nieuwe) vrijwilligers’
21.00 uur Coördinator VSB: ‘Zo doen we dat samen in Boxtel!’
21.30 uur Ontmoeting in de netwerkborrel
22.30 uur Sluiting

Informatie en aanmelden via: www.vrijwilligersboxtel.nl  

Tijd: 20.00 uur – 22.30 uur