mei 30

Voorlezen, Herbergier Boxtel, Blaaskapel Št’ástní muzikanti

Ochtend: Voorlezen

Alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Boxtel zijn via hun organisatie uitgenodigd om naar het voorlezen in de spiegeltent Bon Salon te komen luisteren.
De jonge kinderen worden als eerste welkom geheten en via de rode loper lopen ze de spiegeltent binnen, daar bekijken ze samen de tent met de vele spiegeltjes.
Daarna gaat Ger van Alphen de kinderen de kinderen voorlezen en vertellen over het boek: “De tijger slaapt”.
Na afloop worden de kinderen getrakteerd op een glaasje limonade met koek, bij goed weer is de traktatie buiten. Soms maken de begeleiders nog een rondje door het park en bekijken het kasteel. Voor elke groep wordt een uurtje gereserveerd.

Tijd: 9:30 uur – 11:30 uur

Middag: Herbergier Boxtel

Er komt misschien een dag waarop thuis wonen niet meer kan. Op dat moment kun je terecht op een unieke plek in Boxtel: de Herbergier. In deze woonvorm voor ouderen met geheugenproblematiek staat het woord ‘thuis’ voorop.
De Herbergier Boxtel acht het van belang dat de bewoners de dagelijkse dingen blijven doen, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de markt, een bezoek aan de dierentuin of een lekker kopje koffie op het terras in Boxtel drinken.

In 2023 mocht het Dorpsfeest Boxtel voor de eerste maal de bewoners en begeleiders van de Herbergier ontvangen voor een gezamenlijke, uitgebreide lunch in de feestelijke ambiance van spiegeltent Bon Salon. Alle kleurrijke en in het oog springende details van de binnenzijde van de spiegeltent vonden de bewoners prachtig en zeer bijzonder.

Ook in 2024 komt de Herbergier met alle bewoners naar de spiegeltent om daar te lunchen en gezellig samen zijn in een authentieke omgeving. Lekker eten, samen zingen en een dansje maken zal het feestje voor de bewoners van Herbergier Boxtel opnieuw compleet maken.

Tijd: 12.00 – 14.30 uur

Avond: Muziek van de Blaaskapel Št’ástní muzikanti

In het voorjaar van 2023 is bij enkele liefhebbers van Tsjechische blaasmuziek het idee ontstaan om een nieuwe blaaskapel op te richten. Met enthousiasme en jarenlange ervaring in diverse blaaskapellen zijn deze vrolijke muzikanten begonnen aan een nieuw muzikaal avontuur. Onder de naam Št’astní Muzikanti (vrolijke muzikanten) presenteren goed bevriende muzikanten zich. Het muzikaal genre betreft vooral Moravische blaasmuziek, met af en toe een uitstapje naar Böhmische klanken. Het doel is om met plezier samen blaasmuziek te maken op een goed niveau. Št’astní Muzikanti staat onder de muzikale leiding van Henri van Breugel.

Tijd: 20.00 uur – 22.30 uur