juni 19

Voorlezen, Herbergier,
Ratatouille, Kaiyi Min & Into FM

Ochtend: Voorlezen voor KDV en Peuters

Voorlezen voor de allerkleinsten

Zoals de afgelopen jaren worden de kinderen van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen uitgenodigd voor een bezoekje aan de spiegeltent.  Het programma is : elke groep komt op eigen gelegenheid naar de spiegeltent, dan worden ze op de rode loper welkom geheten en gaan ze naar binnen.

Binnen laten we ze eerst de vele spiegeltjes zien en dat het daarom de spiegeltent heet.

Dan start het voorlezen door een van onze vrijwillige voorlezers. Daarna een beker limonade met koek en wordt het afgerond.

Sommige groepen gaan dan direct terug en sommige groepen blijven dan nog even in het park en gaan naar het kasteel kijken.

Veel plezier toegewenst!!

Vanaf 20.00u: Een avond Vocaal met èchte luistermuziek

Met Ratatouille, Kaiyi Min van Iterson en Into FM

Drie hoogwaardige vooral vocale optredens in een muzikale diversiteit aan stijlen; solo, tutti, a capella en met (instrumentale) begeleiding. Van het Kamerkoor Ratatouille die a capella lichte wereldmuziek ten gehore zal brengen naar de sopraan Kaiyi Min (met begeleiding van Lisette Bol) met meer klassieke zang. Na de pauze een optreden van het duo IntoFM: Myrinke van Werkum en Frank van Gerwen. Zij brengen deze avond persoonlijke getinte nummers, soms kwetsbaar, ook herkenbaar en vaak gebaseerd op maatschappelijke thema’s. Kortom, een avond échte luistermuziek.

Programma:

19:30 Inloop

20:00 Start van ‘Een avond Vocaal’

20:05 Kaiyi Min van Iterson, met begeleiding van Lisette Bol.

20:20 Kamerkoor Ratatouille

20:40 Pauze

21:00 Into FM: Myrinke van Werkum en Frank van Gerwen

21:30 Eind van het programma

Vrije inloop, welkom allemaal! 
Hieronder lichten we alle artiesten nog even toe, de moeite om te lezen!

Over: Ratatouille

Een mix van het beste

Kamerkoor Ratatouille is een Boxtels koor dat bestaat uit 18 enthousiaste leden. Onder leiding van Kees Doevendans zingen we ons met veel plezier door de eeuwen heen. De naam Ratatouille verwijst naar het gevarieerde repertoire dat reikt van vroege middeleeuwse muziek tot hedendaagse popsongs.

Ratatouille zingt al ruim 30 jaar meerstemmige liederen, meestal a-capella en soms met akoestische begeleiding. We repeteren elke maandagavond met veel enthousiasme en treden meerdere keren per jaar op voor een afwisselend publiek. Vanuit telkens een nieuw thema werken we aan onze hoofdoptredens, ongeveer ieder anderhalf jaar. Zo doorkruisen we muzikaal de wereld, de geschiedenis en de thema’s van deze tijd.

Nieuwsgierig geworden naar Ratatouille? Bezoek onze website www.kamerkoorratatouille.nl of kom naar onze optredens die we daar aankondigen. In de spiegeltent hoort u op 19 juni een greep uit ons repertoire.

Over: Kaiyi Min van Iterson

Klassiek in de tent

Sopraan en dirigent Kaiyi Min van Iterson trad vaker op met het professionele barokensemble Ribattuta musica onder leiding van Andreas Küppers, Het Gelders Orkest onder leiding van Joop Schets en de Koninklijke Marinierskapel onder leiding van Harmen Cnossen in een speciaal voor haar gecomponeerd werk voor sopraan en blaasorkest. Ze is ook sopraansoliste in oratoria, waaronder Bachs Matthäus Passion, Händels Messiah, Haydns Die Schöpfung en Jahreszeiten en Orffs Carmina Burana. Ze werkt met verschillende Nederlandse koren: ASPK Amsterdamse student projectkoor, Cantorij Amsterdam en Vrouwenkoor Sirenen te ‘s-Hertogenbosch.

Dit keer wordt Kaiyi begeleid door Lisette Bol. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van zowel zangers als instrumentalisten.

Meer info en video’s op https://www.youtube.com/watch?v=SxLFQ_IkIVE

Over: Into FM

Een muzikale reis in de tent

Het muzikaal duo INTO FM staat garant voor een vrolijke muzikale sfeer. Met passie en enthousiasme nemen Myrinke en Frank je mee op een muzikale reis van bekende coversongs uit jaren 70, via enkele Franse en Spaanse nummers tot aan het top 40 repertoire van nu. Soms met gevoelige luistermuziek die je ontroert maar ook met uptempo (dans)nummers die iedereen in beweging brengen. Gezelligheid gegarandeerd!

De onbevangen zangeres Myrinke en de allround gitarist Frank vormen samen het akoestisch duo INTO FM. Vanaf 2016 met de ambitie om muziek te maken die je raakt, muziek om te beleven. Dat maakt elk nummer met zorg wordt gekozen, gespeeld en gezongen.

Zangeres Myrinke van Werkum kent een jazzy achtergrond, gitarist Frank van Gerwen vindt zijn oor-sprong in rockbands, maar ook in country en andere stijlen. Samen hebben ze een brede muziek-smaak en brengen ze als akoestische duo INTO FM sfeer, afwisseling en herkenbare songs die bij ieder goed in het gehoor liggen.

Meer zien en luisteren? Kijk op: https://www.intofm.nl of  https://www.facebook.com/intofm of https://www.instagram.com/intofm