mei 27

Voorlezen, Muziek van Popkoor Voices & Dameskoor Innovation

Ochtend: Voorlezen

Alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Boxtel zijn via hun organisatie uitgenodigd om naar het voorlezen in de spiegeltent Bon Salon te komen luisteren.
De jonge kinderen worden als eerste welkom geheten en via de rode loper lopen ze de spiegeltent binnen, daar bekijken ze samen de tent met de vele spiegeltjes.
Daarna gaat Ger van Alphen de kinderen de kinderen voorlezen en vertellen over het boek: “De tijger slaapt”.
Na afloop worden de kinderen getrakteerd op een glaasje limonade met koek, bij goed weer is de traktatie buiten. Soms maken de begeleiders nog een rondje door het park en bekijken het kasteel. Voor elke groep wordt een uurtje gereserveerd.

Tijd: 9:30 uur – 11:30 uur

Avond: Muziek van Dameskoor Innovation en Popkoor Voices

Op deze maandagavond treden twee koren in de spiegeltent Bon Salon op, Popkoor Voices uit Liempde en Dameskoor Innovation uit Esch.

Dameskoor Innovation
Innovation is een vrouwenkoor uit Esch, opgericht in 1997. Het koor bestaat momenteel uit vijfenveertig enthousiaste leden, voornamelijk afkomstig uit Esch, Boxtel en Liempde.
Het repertoire van Innovation is afwisselend, in moeilijkheidsgraad en genre, met een nadruk op popmuziek, musical en Nederlandstalige liedjes. Zo wordt net zo gemakkelijk ‘Mulitcolor’ gezongen, als liedjes van ABBA of Claudia de Breij. Het koor zingt meestal drie- of vierstemmig.
Innovation repeteert iedere week op dinsdagavond in Dorpshuis De Es, al vele jaren onder leiding van dirigent Jacques Noyons. Daarnaast wordt het koor begeleid door Martine Bouwdijk op gitaar en bij bijzondere gelegenheden door Dide Duijghuisen op dwarsfluit. In juli 2023 vierde Innovation haar uitgestelde Zilveren jubileum met een spetterend concert!

Popkoor Voices
De vijfendertig zangeressen en zangers van Popkoor Voices (uit Liempde en de regio) zingen enthousiast een gevarieerd meerstemmig repertoire van Engelse- en Nederlandstalige popsongs. Eigentijdse muziek die je blijft boeien, zoals ‘Uprising’ van Muse, ‘Rollercoaster’ van Danny Vera , maar ook bekende popclassics van Coldplay, U2, Adèle en Ed Sheeran. Dirigente is Miriam Mattheeuwsen-van den Boer, instrumentale ondersteuning wordt verzorgd door onze Voices-band, onder leiding van John Pouwels. Wees welkom in de spiegeltent Bon Salon op de mooie parklocatie nabij kasteel Stapelen waar Popkoor Voices samen met Dameskoor Innovation een aangename en gevarieerde muziekavond zal verzorgen.

Tijd: 19:30 uur – 22:30 uur