JUNI 12

Voorlezen, WSD Nieuwkomers, OZ kwartet, Vereniging Bossche Opera

Ochtend: Voorlezen

Alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Boxtel zijn via hun organisatie uitgenodigd om naar het voorlezen in de spiegeltent Bon Salon te komen luisteren.
De jonge kinderen worden als eerste welkom geheten en via de rode loper lopen ze de spiegeltent binnen, daar bekijken ze samen de tent met de vele spiegeltjes.
Daarna gaat Ger van Alphen de kinderen de kinderen voorlezen en vertellen over het boek: “De tijger slaapt”.
Na afloop worden de kinderen getrakteerd op een glaasje limonade met koek, bij goed weer is de traktatie buiten. Soms maken de begeleiders nog een rondje door het park en bekijken het kasteel. Voor elke groep wordt een uurtje gereserveerd.

Tijd: 9:30 uur – 11:30 uur

Middag: WSD Nieuwkomers

WSD verzorgt in Boxtel en acht andere Meierij-gemeenten taalonderwijs en workshops aan inburgeraars. Enkele klassen brengen woensdagmiddag 12 juni met hun docenten, assistenten en taalvrijwilligers een bezoek aan de spiegeltent Bon Salon.
De nieuwe Nederlanders maken kennis met de unieke sfeer van kasteelpark Stapelen, ontdekken de kracht van het Dorpsfeest Boxtel en volgen een interactieve taalles. De bijeenkomst heeft een besloten karakter. 

 Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Avond: Muziek door het OZ kwartet

OZ Kwartet
Hetty Boeijen, Rachèl Lammers, Jan Lammers en Jannemieke van Hemert zijn al jarenlang bevriend en spelen met veel plezier samen bij het Orkest Zuid (OZ). Zij vormen daarnaast met vieren de gelegenheidsformatie ‘OZ-kwartet’.
Het repertoire van dit fluitkwartet varieert van klassiek tot lichtvoetig en speels. Voor de uitvoering van 12 juni in de spiegeltent Bon Salon is een gevarieerd programma samengesteld.
In de muziekstukken wordt naast de reguliere dwarsfluit ook gebruik gemaakt van de piccolo en de altfluit. De leden van het OZ-kwartet kijken ernaar uit hun spel ten gehore te brengen in de spiegeltent Bon Salon!

 Tijd: 19.30 uur – 22.30 uur

Avond: Muziek door de Vereniging Bossche Opera (VBO)

VBO: een vrolijk operaconcert
Zweef met ons op operaklanken de zomer in

Op woensdag 12 juni tussen 21.00 en 22.00 uur geeft de Bossche Opera een vrolijk operaconcert in de Spiegeltent Bon Salon. Een aangename kennismaking met operamuziek voor jong en oud of een feest van herkenning voor ingewijden.
De Vereniging Bossche Opera (VBO) is een operakoor dat uit zo’n veertig amateurzangers bestaat en al sinds 1963 hele opera’s en operamelodieën op de planken zet. Onze thuishaven is Den Bosch/Rosmalen, maar wij zijn erg blij weer in de Bon Salon van Boxtel te kunnen optreden na twee eerdere optredens in 2015 en 2017. Destijds trokken we volle zalen met een zeer gevarieerd publiek, want onze operaklanken worden door iedereen gewaardeerd.
Deze keer brengen wij vrolijke voorjaarsmelodieën zoals Seht am Strauch die Knospen  springen uit Die Verkaufte Braut van Smetana en Gli arancio lezzano uit Cavalleria rusticana van Mascagni. Deze laatste opera hebben we in 2022 volledig uitgevoerd in het Openluchttheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. Ook zingen we liefdesliedjes en het feestelijke A Festa! Uit I Puritani van Bellini. En natuurlijk ontbreekt Verdi niet. Zijn overbekende Va Pensiero, het Slavenkoor, zal ook te horen zijn.

Het wordt een uur van een bonte aaneenschakeling van vrolijke muziek met uitleg tussendoor. Zo zweven we op de klanken van Verdi en andere belcanto operacomponisten de zomer in.
Wij worden op de piano begeleid door de Maleisische Yik Toong. Zij studeert piano aan het conservatorium van Tilburg. Het geheel staat onder leiding van Wim Reijnders, die sinds september j.l. onze bevlogen dirigent is.
Denk je dat opera zingen misschien ook wel iets voor jou is? Kom luisteren en ontdekken. Wij zijn voor onze volgende productie The Armed Man van Karl Jenkins op zoek naar (gast)zangers om ons koor te versterken. Meld je aan of vraag informatie via info@bosscheopera.nl. We repeteren elke woensdagavond van 20.00-22.15 uur in S.C.C. De Biechten in Rosmalen. 

Tijd: 19.30 uur – 22.30 uur