JUNI 19

De Zonne-bloem Boxtel, 
Probus Boxtel, Boxtel’s Harmonie

Middag: De Zonnebloem Afdeling Boxtel (lunch)

In dit jubileumjaar van De Zonnebloem, landelijk bestaat deze stichting vijfenzeventig jaar en de afdeling Boxtel inmiddels zestig jaar, organiseren we wederom een lunch voor onze gasten op 19 juni 2024 van 12.00-14.30 uur in de prachtige ambiance van de Bon Salon.
Enkele leerlingen van het Baanderherencollege ondersteunen ons bij het serveren van de lunch dat voor hen inmiddels een leerzaam project is geworden en waarbij jong en oud van elkaar genieten!

Tijd: 12.00 uur – 14.00 uur

Middag: Probus Boxtel

Probus staat voor Professional and Businessmen en is in 1965 in Engeland opgericht met als doel dat gepensioeneerden  forenzen elkaar konden blijven ontmoeten en zodoende sociale contacten konden onderhouden en opbouwen.
In 1977 is de eerste club in Nederland in Delft opgericht en in 1989 in Boxtel.
Probusclub Boxtel telt maximaal veertig mannen, heeft een bestuur bestaande uit vijf leden en komen de eerste en derde woensdag van elke maand bijeen bij Grand cafe Rembrandt.
De programmacommissie, bestaande uit vier leden, zorgt voor de invulling van de bijeenkomsten. Dit bestaat uit lezingen door derden, eigen leden, bezoek bedrijven, musea en andere organisaties.
Op woensdag 19 juni wordt het vijfendertig jaar bestaan van de Probusclub Boxtel gevierd in de spiegeltent voor leden en hun partners.

Tijd: 16.00 uur – 19.00 uur

Avond: Boxtel’s Harmonie

Zomerconcert, door opleidingsorkest Amuzant onder leiding van Peter Spierings en harmonieorkest onder leiding van Hans van Leeuwen.

19.30-20.15 uur Amuzant
Dit is een orkest met volwassenen die spijt hebben dat zij in hun jeugd geen muziekinstrument leerden bespelen. De groep is 2021 van start gegaan om zonder enige muzikale voorkennis en/of ervaring in groepsverband een blaasinstrument te leren bespelen. Inmiddels beleven de leden veel plezier in het wekelijks samen muziek maken. Sociale contacten leggen staat daarbij voorop. Het initiatief voorziet duidelijk in een behoefte.

20.30-22.00 uur harmonieorkest
Onder leiding van de vorig jaar aangetreden dirigent Hans van Leeuwen uit Tilburg verzorgt het vijfenvijftig koppige harmonieorkest van muziekvereniging Boxtel’s Harmonie een openluchtconcert vol zomerse klanken.

Tijd: 19.30 uur – 22.30 uur