juni 21

Voorlezen, Zonnebloem, Probus en Big Band Boxtel

Ochtend: Voorlezen voor KDV en Peuters

Voorlezen voor de allerkleinsten

Zoals de afgelopen jaren worden de kinderen van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen uitgenodigd voor een bezoekje aan de spiegeltent.  Het programma is : elke groep komt op eigen gelegenheid naar de spiegeltent, dan worden ze op de rode loper welkom geheten en gaan ze naar binnen.

Binnen laten we ze eerst de vele spiegeltjes zien en dat het daarom de spiegeltent heet.

Dan start het voorlezen door een van onze vrijwillige voorlezers. Daarna een beker limonade met koek en wordt het afgerond.

Sommige groepen gaan dan direct terug en sommige groepen blijven dan nog even in het park en gaan naar het kasteel kijken.

Veel plezier toegewenst!!

Tijd: van 9.30 uur  – 11.30 uur
Vrije inloop.

Middag: Zonnebloem lunch 

Lunch voor de afdeling Boxtel met ondersteuning van het BHC

In navolging op een geweldig samenzijn in de Bon Salon tent vorig jaar organiseert De Zonnebloem afdeling Boxtel  *21 juni 2023 van 12.00-14.30 uur* wederom een lunch voor haar gasten. Enkele leerlingen van het Baander Heeren College zullen ons ondersteunen bij het serveren van de lunch. De lokale Stichting Sjef van de Laar maakt deze activiteit mogelijk zodat we extra kunnen genieten in deze bijzondere ambiance!

Tijd: van 12.00 uur  – 14.30 uur

Middag: Probus bijeenkomst – genodigden –

Probus staat voor: retired professional and businessmens club

Probus wil saamhorigheid en vriendschap bevorderen tussen postactieven van 55 jaar en ouder. De leden hebben een maatschappelijke verantwoordelijke functie vervuld en hechten waarde aan het regelmatig ontmoeten van elkaar. Ieder vanuit een persoonlijke, intellectuele en maatschappelijke achtergrond.

De bindende elementen zijn onderlinge hulpvaardigheid, verbreding van kennis en interesse van inzicht en ontspanning.

De eerste Probusclub werd in 1965 in het Verenigd Koninkrijk opgericht. Probusclub Boxtel is in 1989 opgericht. Probus Boxtel telt maximaal 40 leden en nieuwe leden worden voorgedragen en daarna benaderd voor toetreding.

Elke twee weken is er een programma op woensdagmiddag en als clubhuis fungeert Rembrandt. Het programma kent lezingen, bezoeken aan bedrijven, musea en de partners worden ook voor een aantal activiteiten uitgenodigd.

Dit zijn besloten bijeenkomsten.

Big Band Boxtel : een heerlijke mix aan stijlen
 

De Bigband Boxtel is in 2011 ontstaan uit een fusie van twee orkesten, namelijk de Bondsband en Double Key uit Boxtel.

Onder leiding van Mari van Gils ontwikkelde Bigband Boxtel zich tot een enthousiast en veelzijdig ensemble dat van vele markten thuis is. Het orkest speelt verschillende stijlen zoals klassieke bigbandmuziek, pop, latin, funk, soul en blues. Het sluit verenigingsconcerten vaak swingend af, al dan niet met vocale ondersteuning door een groep vaste zangeressen.

BBB heeft opgetreden bij zowel klein- als grootschalige evenementen binnen en buiten Boxtel. Een van de hoogtepunten was daarbij ongetwijfeld een optreden op het welbekende festival Jazz in Duketown.

Ook organiseert de band regelmatig eigen evenementen waarbij inmiddels een mooie traditie is opgebouwd met zijn “Bigband on the Beach” concept met wisselende thema’s, waarbij elk jaar gastorkesten worden uitgenodigd voor optredens op het strand bij De Langspier in Boxtel. Inmiddels is het festival vervangen door “Bigband Party” dat afgelopen 11 maart voor het eerst plaatsvond. Ook dit was een geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is.

Kortom, Bigband Boxtel is een veelzijdig orkest en de optredens van deze gerenommeerde band worden goed gewaardeerd door het publiek. Onder leiding van Mari van Gils kunt u van Bigband Boxtel ook nu weer een swingend en gevarieerd optreden verwachten.

Op woensdagavond 21 juni treedt de Big Band Boxtel op: Inloop vanaf 19.30u, start om 20.00 uur, einde 22.00 uur