mei 24

Contourde-Twern
‘Help! Mijn kind past niet in een hokje’


Middag: ContourdeTwern, Brabantse Kletspraat, (bijeenkomst mantelzorgers)

Op woensdagmiddag 29 mei staan alle mantelzorgers van Boxtel centraal. ContourdeTwern verzorgt voor hen een ontspannen middag inclusief een optreden van Cor Swanenberg.

Volgens de Brabantse Hoeders is Cor Swanenburg al zijn leven lang vol van de prachtige woorden en uitdrukkingen van de Brabantse dialecten. Velen boeken schreef hij en ontelbare liedjes heeft hij gezongen. Allemaal in het prachtige dialect van Brabant. Op 29 mei, komt Cor Swanenburg, samen accordeonist Henk Verhagen, een schitterend optreden verzorgen in de Spiegeltent Bon Salon.
Deze middag wordt u getrakteerd op mooie vertelsels, liedjes en onvervalste Brabantse kletspraat.

We starten om 13.30 met een kopje koffie en iets lekkers, waarna we gaan kijken en luisteren naar een optreden van Cor en Henk. Zij zullen je laten lachen, ontroeren en verrassen met hun prachtige vertelsels en liedjes. Tijdens het optreden is er tijd voor een korte pauze, waarin u een consumptie en een hapje wordt aangeboden. 
Inloop: 13.30 uur
Optreden: 14.00 uur
Pauze: 14.45 uur
Vervolg optreden: 15.15 uur
Einde: 16.00 uur
Mogelijkheid voor nog een drankje na afloop van het optreden.

Tijd: 14.00 uur – 16.30 uur

‘Help! Mijn kind past niet in een hokje’,
Bibliotheek Boxtel (Huis73)

 In het ouderschap lijkt het heel simpel: je zorgt met liefde en aandacht voor je kind en dan komt het vast vanzelf goed. Maar wat als het in de praktijk niet zo simpel werkt? Wat als je kind een diagnose als autisme, hoogbegaafdheid, ADHD of een andere neurodiversiteit heeft? Hoe werkt het dan? Waar loop je tegen aan? En hoe overleef je het ouderschap als je tegen deuren van onbegrip aanloopt?

Tijdens deze avond is o.a. ouderschapsdeskundige en schrijfster Janneke van Bockel te gast. Janneke schreef onder andere de boeken IJskastmoeder en Uitlegmoeder waarin ze op een openhartige wijze een inkijk geeft in haar gezin. Ze beschrijft over het ouderschap en het leren omgaan met autisme, de uitdagingen waar je als ouders onvermijdelijk tegenaan loopt en over de verhouding tot allerhande deskundigen die je er als ouders gratis bij krijgt.

Samen met Janneke en diverse professionals/ ervaringsdeskundigen ga je in gesprek. Hierin komt aan bod: de complexiteit van de zoektocht naar de juiste begeleiding, het grootbrengen van je kind in een wereld waarin neurodiversiteit niet altijd begrepen wordt en hoe je voorkomt dat je je als ouder daarin verliest.

Dit is activiteit van Bibliotheek Boxtel in samenwerking met Mama Vita Boxtel

Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur