juni 7

Voorlezen, Probus en     
The Mummers 

Ochtend: Voorlezen voor KDV en Peuters

Voorlezen voor de allerkleinsten

Zoals de afgelopen jaren worden de kinderen van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen uitgenodigd voor een bezoekje aan de spiegeltent.  Het programma is : elke groep komt op eigen gelegenheid naar de spiegeltent, dan worden ze op de rode loper welkom geheten en gaan ze naar binnen.

Binnen laten we ze eerst de vele spiegeltjes zien en dat het daarom de spiegeltent heet.

Dan start het voorlezen door een van onze vrijwillige voorlezers. Daarna een beker limonade met koek en wordt het afgerond.

Sommige groepen gaan dan direct terug en sommige groepen blijven dan nog even in het park en gaan naar het kasteel kijken.

Veel plezier toegewenst!!

Middag: Probus bijeenkomst – genodigden –

Probus staat voor: retired professional and businessmens club

Probus wil saamhorigheid en vriendschap bevorderen tussen postactieven van 55 jaar en ouder. De leden hebben een maatschappelijke verantwoordelijke functie vervuld en hechten waarde aan het regelmatig ontmoeten van elkaar. Ieder vanuit een persoonlijke, intellectuele en maatschappelijke achtergrond.

De bindende elementen zijn onderlinge hulpvaardigheid, verbreding van kennis en interesse van inzicht en ontspanning.

De eerste Probusclub werd in 1965 in het Verenigd Koninkrijk opgericht. Probusclub Boxtel is in 1989 opgericht. Probus Boxtel telt maximaal 40 leden en nieuwe leden worden voorgedragen en daarna benaderd voor toetreding.

Elke twee weken is er een programma op woensdagmiddag en als clubhuis fungeert Rembrandt. Het programma kent lezingen, bezoeken aan bedrijven, musea en de partners worden ook voor een aantal activiteiten uitgenodigd.

Dit zijn besloten bijeenkomsten.

 

Vanaf 20.30 uur : The Mummers
Verhalende liederen vol enthousiasme, humor en een beetje ontroering..

Negen muzikanten, die elkaar al kenden uit diverse regionale muziekgroepen en -projecten, treden sinds 2015 samen op als The Mummers. De groep maakt Keltische folkmuziek (Iers, Schots) met uitstapjes naar Noord-Amerikaanse en Bretonse (F) verhalende liederen en melodieën, waarbij de sferen uiteenlopen van zeer gevoelig tot uitermate opzwepend. Zin in een afwisselend optreden vol energie, enthousiasme, humor en soms zelfs een beetje ontroering? Kom dan zeker luisteren naar The Mummers!

The Mummers, dat zijn: Anne Conneely (zang), Marty van der Staak (o.a. accordeon), Tom Bruijns (gitaar, zang), Walther Goethals (contrabas), Mariska de Bruijn (diverse fluiten en zang), Kees Kraaijeveld (viool), Juulcy Goethals (dwarsfluit), Lloyd Fasting (piano) en Gerard Ardon (slagwerk).

In 2016 speelden The Mummers in ´t Tejaterke in Best hun avondvullende concert ‘Thousands are sailing’ tot twee keer toe voor een uitverkochte zaal. Daarna volgden verschillende optredens in allerlei settings. De groep speelt op woensdagavond 7 juni 2023 in de mooie spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen in Boxtel.

Het optreden van The Mummers begint om 20.30 uur en de toegang is gratis. Hopelijk tot dan!