juni 10

Muziek voor jong & oud 

Vanaf 15.30 uur : Bonds’ Salon Concert

Een buitenconcert zoals een buitenconcert hoort te zijn

De Gildenbondsharmonie heeft een jaarlijkse traditie van populaire buitenconcerten in Boxtel. Tot enkele jaren geleden gebeurde dat hoofdzakelijk op de binnenplaats van Kasteel Stapelen. Daarom is het orkest blijk dat dit jaar acte de presence kan worden gegeven op een lokatie die zo nauw verwant is aan die van het Kasteelconcert dat zoveel jaren de opening is geweest van het muzikale seizoen van de Bonds.
Aansluitend daarop wordt ook nu gekozen voor een publieksvriendelijk programma dat uitstekend past bij de sfeer zoals die vorig jaar ook bij het optreden van het BELL-orkest werd geproefd.
In de geest van dat concert worden ook nu weer gastmuzikanten uitgenodigd om mee te spelen en te repeteren onder leiding van dirigent Xavier Scheeper. Uiteraard zullen ook de nodige solisten, zowel instrumentaal als vokaal,  begeleid worden.
En hoe kunnen we dit optreden anders noemen dan het Bonds’ Salon Concert?!
 

We kijken uit naar jullie komst! Start vanaf 15.30 uur, eindtijd +/- 17.30 uur

Vanaf 19.30 uur : Strammer Max 

They are back..

Toen in het najaar van 2022 een van de overgebleven leden van StrammerMax het initiatief nam om met de nog aanwezige club met partners en de weduwen een reünielunch te organiseren, bleek hoe hecht in de voorafgaande 35 jaar de band was geweest. Ze misten Gijs van Iterson (2013) Joost van Liebergen (2016) en Piet van den Nosterum (2019) vreselijk. De gastheer had bij wijze van verrassing een muzieksetje neergezet met een cachon (een soort drumkist) waar Henk zijn debuut op zou maken en verder 2 gitaren met versterker, een Synthesizertje voor Ad en een paar microfoons. En natuurlijk kroop het bloed waar het eigenlijk niet meer gaan kon en in no time klonk Johnny B Goode door de huiskamer alsof het de avond tevoren nog was gespeeld. Het ene nummer na het andere borrelde op en Henk ontpopte zich als een natuurtalent op zijn simpele drumkist.

Ze kregen het er warm van, de jongens en Henk werd zelfs zo euforisch dat hij al een grootse comeback voor zich zag. Met z’n vieren durfden ze het nog wel aan om onder de naam StrammerMax een bescheiden programmaatje op te tuigen met repertoire uit de beginjaren, klein en bijna akoestisch. Maar als ze steviger zouden willen uitpakken zou versterking met een echte drummer en een solo-gitarist een must zijn, maar mochten ze zich dan nog StrammerMax noemen? De mannen en vrouwen hadden het gevoel dat ze daarboven vonden dat dat goed was en Hans Meeuwisse en Roeland Heesbeen reageerden direct enthousiast op de vraag of ze mee wilden doen op drums resp. sologitaar. Een enorme uitdaging natuurlijk, maar met deze twee topmuzikanten erbij durven de 4 originals het aan. Bij het zoeken naar de meest ideale locatie om voor het eerst na 8 jaar weer het podium op te gaan, viel al snel de keuze op De Spiegeltent Bon Salon. Het programma dat de mannen in elkaar hebben getimmerd is eigenlijk een “ the best of”. Klein beginnen, Elvis, een paar balads en eigen Nederlands werk. En dan, na een korte pauze, op volle sterkte opbouwen , via o.a. Clapton, Eagles , Chuck Berry en Dire Straits naar stevige Rock & Roll van de Rolling Stones.

Iedereen is benieuwd wat er nog over is van het oude vuur en muzikale kwaliteiten, niet in de laatste plaats de Strammers zelf! De voorpret is even groot als het enthousiasme. En of het bij dit eenmalig optreden blijft? Dat weten ze alleen daarboven.

Nu al staat in ieder geval vast dat het een uniek optreden gaat worden op Zaterdag 10 juni 2023 om 19.30 uur, met vrije inloop voor iedereen!