Middag/avond: Gerommel aan de Dommel

Dommeltheater, Theater en Muziekweekend

In park Stapelen is het op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni ‘Gerommel aan de Dommel’. Een weekend met theateroptredens, muziek, zang, beeldende kunst en poëzie in het kasteelpark rondom spiegeltent Bon Salon. Een programma voor jong tot oud dat op zaterdag om 13.00 uur begint.

Creatieve talenten uit Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel hebben de afgelopen maanden samengewerkt en hun nieuwe ideeën uitgebroed. Dit resulteerde in verrassende en originele activiteiten.

Op zaterdag is er een beleefwandeling door het park met koptelefoons langs de altijd stromende Dommel. Smartlapkoren treden op bij de spiegeltent. In het speciale Oevertheater kun je genieten van theateroptredens. Aan het einde van de middag laten we samen wensdrijvers met de stroom meegaan. Je kunt lekker blijven hangen en wat eten om daarna met de bekende Boxtelse en internationale groep Kasba deze dag muzikaal af te sluiten.

Op zondag 16 juni zijn er vanaf 10.00 uur meer activiteiten voor kinderen. We starten de dag met een picknick, een goochelaar, schminken en een draaimolen. Er is ook verteltheater en een workshop vliegers maken. Jonge zangtalenten treden op en er komt een deejay. Geen reden om naar huis te gaan want voetbal op een groot scherm.

Verspreid in het park zijn er beide dagen teksten te zien van speciaal gemaakte gedichten over het water van de Dommel en je wordt verrast met beeldende kunst.

Stichting Dommeltheater is initiatiefnemer van dit kleurrijke en veelzijdige programma en werkt samen met het Dorpsfeest Boxtel en Boxtel Vooruit. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. 
Het gehele programma wordt binnenkort online gepubliceerd.

Tijd: 13.00 uur – 22.30 uur

Het Dükerskoor

Het Dükerskoor is opgericht september 1998 en is nu een koor van ongeveer zestig leden, nu allemaal in de leeftijd vanaf 50 jaar tot sommige iets boven de 80 jaat. Het belangrijkste is de gezelligheid en plezier in het zingen.

Het Dükerskoor houdt iedere vierde maandag van de maand een “Open Avond” in Gemeenschapshuis “De Rots”. Deze avonden zijn gratis toegankelijk en er worden tekstmappen uitgedeeld zodat iedereen kan meezingen. Deze avonden worden altijd goed bezocht en er wordt volop meegezongen.
Ons repertoire bestaat uit smartlappen, levensliederen en zeemansliedjes. Dus gezellige liedjes die iedereen van boven de vijftig jaar kent.

In 2015, 2017, 2019 en 2023 heeft het Dükerskoor vele malen mogen optreden in deze spiegeltent en dat gaf altijd een aparte dimensie en sfeer aan ons optreden.
Daarom treedt het Dükerskoor opnieuw graag op in spiegeltent “Bon Salon”.
Iedereen is van harte welkom op zaterdagmiddag 15 juni a.s. Het optreden is van 14.30 tot 15.15 uur. Bij goed weer zingen we buiten in de Kiosk, bij minder goed weer in de spiegeltent.
Omdat op 15 en 16 juni  de Programmagroep Dorpsfeest Boxtel een Theater- en Muziekweekend organiseert zingt ons koor vooral liedjes die met op enige wijze met water te maken hebben.

Tijd: 14.30 uur – 15.30 uur

 Gimmese Smart uit Gemonde

Gimmese Smart is een gezellig koor uit het mooie Brabantse dorpje Gemonde.
Het koor bestaat sinds 2005 en telt zo’n 45 leden. De muzikale leiding is in handen van Hanny Rijkers. Gezelligheid en saamhorigheid staat bij de Gimmese Smart voorop!
Elke woensdagvond zijn ze te vinden in De Schuif in Gemonde om te repeteren. Meerdere keren per jaar kan er op zo’n woensdagavond worden meegezongen. Dit zijn gezellige en druk bezochte meezingavonden.
Regelmatig treedt het koor op in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen en op jaarmarkten. Het hoogtepunt van het jaar is het feestelijke optreden in november (vrijdag- en zaterdagavond) in het eigen Gemonde bij café-zaal de Schuif.
In de afgelopen tijd heeft het koor een grote verandering aangebracht in het repertoire. Met het vernieuwde repertoire brengt Gimmese Smart Nederlandstalige hits ten gehore van vroeger en nu. Sommige liedjes zingt het koor samen met een solist. De oude smartlappen worden nog steeds gezongen natuurlijk maar vrolijke meezingliedjes en ook prachtige tweestemmige luisterliedjes voeren nu de boventoon!
Meer weten? www.gimmese-smart.nl 

Tijd: 17.00 uur – 18.00 uur