juni 1

De Rode Draad, Buchestelle, Bernhezer Seniorenorkest Byrds on the Wind

 

Ochtend/middag: Kunstroute de Rode Draad

Kunstroute de Rode Draad in Boxtel is een boeiende, kleurrijke en veelzijdige ervaring met veel verschillende soorten kunst en tal van kunstenaars om te ontmoeten. Hier is een beknopte samenvatting van wat er allemaal gepresenteerd wordt:

Aantal Locaties en Kunstenaars:

  • De route omvat 19 bezoekadressen, met een totaal aantal deelnemers dat ergens tussen 35 en 40 ligt.
  • Kunstvariatie: je vindt hier een verscheidenheid aan kunstvormen, waaronder schilderijen, keramiek, grafiek, plastiek, houtsculpturen, beeldhouwwerk, en meer.

Adressen met meerdere exposanten:

  • Bij Kunst Atelier De Ruimte exposeren zowel cursisten als kinderen hun werk.
  • Galerie La Verita toont werk van meerdere cursisten.
  • In het pand van Conval op Ladonks exposeren vijf professionele kunstenaars.
  • Internationale Samenwerking: Kunstenaars uit Wittlich, een plaats in Duitsland, doen ook mee, en hun werk is te zien in de bibliotheek van Boxtel.

Route-informatie: De route wordt geopend in de Spiegeltent van het Dorpsfeest tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Het wordt aanbevolen om de route per fiets te doen, omdat de locaties over heel Boxtel verspreid zijn.
De fiets is een perfecte keuze voor een lange kunstroute! Je kunt op je eigen tempo de verschillende kunstwerken ontdekken en hebt de flexibiliteit om te stoppen waar je maar wilt. Vergeet niet om wat water en snacks mee te nemen, en misschien een camera om je favoriete momenten vast te leggen. Veel plezier met fietsen en genieten van de kunst tijdens “De Rode Draad” in Boxtel!
Locatieaanduiding waar de kunstenaars hun werken exposeren liggen bij alle kunstenaars.
Openingstijden 11.00 uur-16.30 uur 1 juni en 2 juni

Tijd: 10.00 uur – 11.00 uur

Middag: Muziek van Seniorenorkest Buchestelle met als gasten het Bernhezer Seniorenorkest

Uitwisselingsconcert Senioren harmonie Buchestelle met het Bernhezerseniorenorkest uit Heeswijk Dinther.

Buchestelle opent het uitwisselingsconcert omstreeks 14.00 uur en speelt ongeveer vijftig minuten. Na een korte pauze neemt het Bernhezerseniorenorkest het stokje over. Zij spelen tot ongeveer 16.00 uur, waarna wij nog een uurtje onder het genot van een drankje gezellig napraten.
Beide muziekgezelschappen spelen een licht repertoire harmoniemuziek, zoals, marsen, walsen, dixieland, Egerländer muziek enzovoorts.

Buchestelle heeft in de loop der jaren veel nieuwe muzikanten mogen verwelkomen. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een orkest van veertig muzikanten. Er wordt in een ontspannen sfeer -onder leiding van Peter Spierings- leuke muziek gemaakt. De repetities vinden op elke vrijdagochtend plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het Muziekhuis aan de Passage Riche te Boxtel.
Buiten Buchestelle geeft Peter Spierings in Boxtel voor de stichting Joop aan meerdere basisscholen muziekles . Verder geeft hij ook nog muziekles aan de “Laatbloeiers”, aan “Amusant” en is hij dirigent van de Duketownband.

Tijd: 14.00 uur – 16.30 uur

Avond: Muziek van Byrds on the Wind; Danssalon

Bon Salon-Dans Salon

Evenals afgelopen jaar gaat de band Byrds on the Wind ook nu weer  spiegeltent Bon Salon  in een ware Danssalon omdopen. Byrds on the Wind, bekend van hun succesvolle jaarlijkse optredens in Podium Boxtel, speelt ook dit jaar weer  swingende muziek uit de sixties en seventies. Het was erg verrassend om te zien dat vorig jaar de dansvloer druk bevolkt was, met óók mensen in sixties en seventies kleding. Ook dit jaar zou de band het leuk vinden als er weer bezoekers in aangepaste kleurrijke kleding zouden komen….hoeft niet…mag wel!!

Programma:
Inloop:  19.30 uur
1ste Set 20.00 – 20.45 uur
Pauze   20.45 – 21.15 uur
2de Set 21.15 – 22.00 uur

Hou je van swingen of luister je gewoon graag naar muziek van Fleetwood Mac, Roxy Music, Beatles, Stones, Kinks en al die andere legendarische groepen….kom dan op 1 juni naar de Spiegeltent Bon Salon….en geniet!

Tijd: 20.00 uur – 22.30 uur