JUNI 22

Boxtelse 70’er jaren bands Boekpresentatie ‘Keigoeie Boxtelse Bandjes’ (Heemkunde Boxtel)

Middag/avond: Boxtelse 70’er jaren bands met boekpresentatie. Muziek door Donie de Groot, Willem den Brabander, Fahrenheit Twins, GreySix, The Explosion Rockets, Stoke

Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur Donie de Groot
14.15 uur Willem den Brabander
15.00 uur Fahrenheit Twins
16.30 uur GreySix
18.30 uur The Explosion Rockets en presentatie 70-jaren bands (boek)
20.30 uur Stoke

Tijd: 13.30 uur – 22.30 uur

Fahrenheit Twins

Twaalfenhalf jaar jaar na het laatste optreden in “originele” bezetting is Fahrenheit Twins terug. Gerijpt door de tijd maar niet minder eigenwijs. Vijfenveertig minuten opzwepende Indie-rock in de lijn van Editors, Interpol, The National. Max Bergman, Sander Blom, Thomas van Doremalen en Teun Duijghuisen slaan de handen weer ineen voor de liefde voor muziek, om gewoon weer eens ouderwets te knallen met pompende, stevige drums en baslijnen en melodieuze gitaarsolo’s, geleidt door melodramatische en existentiële teksten waar The Doors “U” tegen zeggen. 

Tijd: 15.00 uur – 16.30 uur

GreySix The sound Of The 60’s & 70’s

Muzikale revival met GreySix, The Sound of The 60’s & 70’s

Terug naar de tijd van toen met GreySix. Met dit ensemble wentelt men zich om in die specifieke ambiance van de roemruchte jaren zestig en zeventig. De muzikale tijd van het nostalgische ”weet je nog?” met namen zoals Creedence Clearwater Revival, The BeeGees, The Beatles, The Rolling Stones, The Marmalade, The Moody Blues, Hermans Hermits en The Hollies.

Musici die de oude tijd in alle toonaarden letterlijk en figuurlijk hebben beleefd en na een aantal jaren hun instrumenten weer hebben opgepakt om die nummers van weleer op het podium te brengen, vormen nu de band GreySix The Sound Of The 60’s & 70’s . Muziek en zang roepen bij deze formatie die onuitwisbare herinneringen op die bij velen nog in het geheugen staan gegrift. Nummers waar met weemoed naar terug verlangd wordt… Een repertoire dus uit het geruis herrezen!

De band wordt gevormd door de musici: Jos van Bijnen (solo/slag, gitaar en zang), Ben Kuijpers (solo/slag, gitaar en zang), Gerard van Bokhoven (basgitaar en zang), Hans Schoenmakers(toetsenist, percussie), Ad Swaans (slagwerk) en Hans Erkeland (zang en percussie).

Tijd: 16.30 uur – 18.00 uur

The Explosion Rockets
Rock and Roll uit de jaren 50 en 60!

De liefhebbers van onvervalste Rock and Roll kunnen op zaterdag 22 juni weer volop gaan genieten van de tijdloze muziek uit de eindjaren ‘50 en jaren ‘60 en uiteraard ook weer met de beentjes van de vloer tijdens het swingende optreden van ‘The Explosion Rockets’, die nog steeds wordt beschouwd als ‘De beste Rock and Roll- band van Nederland’.
De sterk groeiende populariteit van de Rock and Roll muziek bij jong en oud hebben we de laatste twee jaar natuurlijk voor een groot deel te danken aan de film over het leven van Elvis Presley die in juni 2022 in premiere is gegaan. Bij dit optreden zullen er dan ook veel Elvis songs de revue passeren maar ook de hits van o.a. Cliff Richard, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Shakin’ Stevens, etc. komen uiteraard ruimschoots aan bod !

De Explosion Rockets, in 1959 opgericht en in 1985 heropgericht door Boxtelaar Thom Sens, heeft zijn sporen al ruim verdiend met heel bijzondere optredens in o.a. 013, Ahoy, RAI maar ook in België, Luxemburg, Duitsland, Engeland en Spanje is ‘The Explosion Rockets’ een graag geziene gast.
De bezetting op zaterdag 22 juni is als volgt:
– Zang: Ruud Kuijpers (Hoogkarspel)
– Slaggitaar: Thom Sens (Boxtel)
– Basgitaar: Teun Duijghuisen (Boxtel)
– Sologitaar: Joost Roest (Tilburg)
– Drums: Frans van Esch (Tilburg)
– Toetsen: Amse de Jong (Papendrecht)
– Slaggitaar: Hank van Empel (Den Bosch)

Tijd: 18.30 uur – 20.00 uur

Avond: Heemkunde Boxtel, Boekpresentatie ‘Keigoeie Boxtelse Bandjes’

Keigoeie Boxtelse Bandje, auteur Nel van Doorn, uitgave Heemkunde Boxtel

Dit boek gaat over Boxtelse Bandjes in de jaren 60-70-80-90, dus waarschijnlijk de ‘jong gebleven oudjes’ Tijdens deze boekpresentatie wordt het eerste exemplaar van het boek uitgereikt door voorzitter Heemkunde Boxtel, Henk van Beers aan cultuurwethouder Hans Heesen. 

Hoe was het in de jaren 60-70-80-90? Dat vroegen de initiators zich vooraf af. Werden er regelmatig gitaren uit het vet gehaald? Waren dat artistiekelingen of nozems, jongens met beatlehaar of met een keurig kort geknipt kopje? Puchrijders of op een knalrode Florett? En de meisjes?
Trouwens, kende Boxtel veel beatbandjes?  Tijden van toen herleven. Het aantal bandjes stijgt en sommige bestaan anno 2024 nog. Inderdaad: vrienden voor het leven.  Hoe beleeft men die tijd? De hele week werken of studeren en dan in het weekend lekker op stap. Het bepaalt voor een groot deel je leven, met muziek als rode draad.

De bandjes spelen een hoofdrol. Dit boekje geeft een aardig beeld van die keigoeie Boxtelse Bandjes en levert het bewijs dat er al vroeg muziek zat in Boxtel. Gelukkig is er wat dat betreft nauwelijks iets veranderd.”

Tijd: 20.00 uur – 20.30 uur

ST0KE back on Stage!

‘Dansen is een must’

Zaterdag 22 juni kan zomaar een heerlijk zwoele zaterdagavond worden en wat is er dan beter om met een gekoeld drankje in je hand te luisteren én te dansen op de muziek van coverband ST0KE!
Met hun brede repertoire kunt u swingen op bekende soulnummers zoals Soul man, zwijmelen op nummers zoals Shallow of helemaal los gaan met top hits van Gloria Gaynor!

Met 9 of soms zelfs 10 muzikanten hoeft u niet alleen te genieten van prachtig gitaargeluid maar komen er met een heuse blazerssectie ook nummers uit de koker die u misschien niet verwacht.

Waar ST0KE! ook trots op is en wat mede zorgt voor de brede repertoire keuze, is het geluk dat Charlotte en Auke als zangduo allerlei nummers op hun eigen wijze kunnen vertolken! Dit doen zij altijd met veel enthousiasme en gevoel. Samen met backing vocals van basgitarist Jan en gitarist Hans klinkt het altijd meerstemmig.
Als er een hoge partij gezongen mag worden, houd dan drummer Wim in de gaten want hij gaat, zo gezegd, voor een hoger niveau! Dirk op de toetsen zorgt voor de juiste ‘jus’ en mengeling tussen dit alles en is daardoor onmisbaar.

Houd zaterdagavond 22 juni vrij en kom bij spiegeltent Bon Salon luisteren, dansen en genieten van coverband ST0KE! Een band van eigen Boxtelse bodem die erg trots is om hier ook dit jaar weer te mogen staan.
Aanvang concert is 20.00 uur. Tegen de klok van 22.30 zullen we de laatste noten spelen. Dus kom allen en Let’s Dance!
Namens ST0KE!  tot de 22e juni.

Tijd: 20.30 uur – 22.30 uur