mei 25

Swanee Bridge Jazz Band, Box-tel’s Harmonie, Opening dorps-feest, Popkoor JukeBOX

Middag: Swanee Bridge Jazz Band

De Swanee Bridge Jazzband is in 2013 opgericht en dankt haar naam aan de Zwaanse brug in het centrum van Boxtel. De brug ligt over de Dommel en is oorspronkelijk gebouwd in 1837. De oorspronkelijke repetitieruimte van onze band lag op een steenworp afstand van deze brug.
De vertaling van de Zwaanse brug naar het Amerikaanse Swanee Bridge is gedaan met een knipoog naar de stad New Orleans. Deze stad is de bakermat van de gospel en slavenmuziek, en de vroegere stijlen van de jazzmuziek (New Orleans jazz).
Dat is de muziekstijl die voornamelijk wordt gespeeld, terwijl ook jazz nummers uit de midden vorige eeuw regelmatig worden vertolkt door de mannen van de Swanee Bridge Jazzband.

Tijd: 14.30 uur – 17.00 uur

Avond: Boxtel’s Harmonie

Boxtel’s Harmonie onder leiding van Hans van Leeuwen speelt… mirakelse muziek
Jubileumconcert: Heilig Bloeddoek 100 jaar terug in Boxtel

Op uitnodiging van de Heilig Bloedstichting verzorgt Boxtel’s Harmonie een jubileumconcert ter ere van het feit dat een eeuw geleden een van de twee Heilige Bloeddoeken terugkwam in Boxtel.
Het harmonieorkest vertolkt onder meer Cordero de Dios van de Spaanse componist Ricardo Dorado. Ook de hymne Portantes Sanguinem Sacrum, in 2008 gecomponeerd door Mari van Gils bij het eeuwfeest van de twee plaatselijke harmonieën komt op de lessenaar. Het zijn composities die refereren aan de beurtelingse deelname van beide muziekkorpsen aan de Boxtelse ommegang. Het jubileumoptreden krijgt het karakter van een zomeravondconcert. Het programma wordt daarop afgestemd en kent vooral veel onderhoudende muziek. Variërend van een pasodoble tot een ode aan de New Yorkse jazzclub Birdland.

Tijd: 19.30 uur – 20.30 uur

Avond: Officiële opening Dorpsfeest Boxtel 2024

Het programma voor de officiële opening van het Dorpsfeest Boxtel 2024 op zaterdagavond 25 mei ziet er als volgt uit:

1. Algemeen welkomstwoord
2. Toespraak van burgemeester Ronald van Meygaarden
3. Dankwoord voor een speciale groep vrijwilligers
4. Presentatie Bonnie (van Boxtel)

Tijd: 20.30 uur – 21.15 uur

Avond: Popkoor JukeBOX:

Luister, Zing, Dans, en geniet met ons mee!
“Ontdek de Magie van Samen Zingen met JukeBOX Popkoor!”

Klaar voor een onvergetelijke avond vol muziek, plezier en meezingen? Kom en laat je betoveren op de openingsavond van het Dorpsfeest Bpxtel door de vrolijke klanken van het JukeBOX Popkoor! Bereid je voor op een wervelend optreden waarbij de hits van toen en nu tot leven komen. Popkoor JukeBOX brengt een scala aan liedjes die je gegarandeerd in beweging zullen brengen. Maar dat is niet alles – jij, ons fantastische publiek, krijgt ook een stem! Kies je favoriete nummer en zing uit volle borst mee! Dus haal je zangstem tevoorschijn en sluit je aan bij JukeBOX op deze avond vol muzikale hoogtepunten. Zien we jou daar?

Tijd: 21.15 uur – 22.15 uur