Middag: Zing mee het Bosch Meezingkoor Enjoy

Zing mee met het Bosch Meezingkoor Enjoy (met natuurlijk leden uit Boxtel en omgeving) op zaterdag 8 juni van 14.30 tot 15.15 uur en van 16.00 tot 16.45 uur. Het repertoire van Enjoy bestaat uit bekende Engels-, Duits- en Nederlandstalige meezingers vanaf de jaren 60 tot heden van zoals songs van The Beatles, Dennie Christian en Marco Schuitmaker.
Enjoy staat onder muzikale leiding  van onze dirigent Joep van Vugt en heeft ondersteuning van geluidtechnicus Harrie van de Vries.

Tijd: 14.30 uur – 16.45 uur

Middag: Sambaband Batedeira

Batedeira, opgericht in 1994, behoort tot de langst bestaande sambabands van Nederland. De band, met roots in Vught en haar repetitieruimte in Den Bosch, telt circa derig leden afkomstig uit alle windstreken van Brabant en daarbuiten. Door de jaren heen heeft Batedeira meer dan 660 optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Tot de hoogtepunten behoren onder meer de optredens tijdens het Notting Hill Festival in Londen (VK), het Internationales Samba-Festival in Coburg (Duitsland), Fiesta del Sol in Bad Wildungen (Duitsland), Samba de Luxe (Luxemburg), BorgerRio in Antwerpen (België), SAIL Amsterdam en Zomercarnaval Rotterdam.

De naam Batedeira betekent mixer in het Braziliaans, een treffende benaming voor de diverse Braziliaanse en aanverwante ritmes waaruit het repertoire inmiddels bestaat. In verschillende Braziliaanse dialecten wordt het woord “batedeira” ook informeel gebruikt om te verwijzen naar situaties waarin mensen zich vermaken door gewoon samen te zijn. Dit is ook typerend voor de hechte band tussen de leden van Batedeira.

Jubileumjaar
In 2024 viert sambaband Batedeira haar 30-jarig jubileum. Dit wordt groots gevierd met vele hoogtepunten, waaronder de deelname eind augustus aan Notting Hill Carnival in Londen.  Verder wordt op zondagmiddag 15 september aan de Langspier in Boxtel een jubileum sambafestival georganiseerd met meerdere sambabands, een samba-dansworkshop, een DJ en een grande finale. Het evenement, genaamd Samba Sunday, is gratis toegankelijk.

Meer informatie over Batedeira en de agenda van de komende optredens is te raadplegen op www.batedeira.nl

Tijd: 17.00 uur – 17.30 uur

Avond: Muziek door StrammerMax

StrammerMax, niet stuk te krijgen!

Het was een indrukwekkende optreden van de mannen vorig jaar bij de Bon Salon. Ruim vijfhonderd ouder en grijzer geworden fans van het eerste uur gingen weer uit hun dak bij de verrassende comeback van de oude rotten. Ze hadden zeven jaar lang niet meer samen hadden gespeeld. Zonder Gijs, Joost en Piet was StrammerMax eigenlijk ook ter ziele maar het vuur smeulde nog.
Door de komst van Roeland Heesbeen en Hans Meeuwisse wakkerde de vlammen weer op en in no time staken ze weer twee vingers in de neus en daar kwamen ze weer: de nummers van Elvis, de Stones, Chuck Berry, Dire Straits, stevige nummers afgewisseld met mooie ballads. Het was te leuk om het bij dit eenmalige wederoptreden te laten. Het komende optreden in de Bon Salon bestaat uit twee sets waarin de Strammers weer lekker ouderwets muzikaal los gaan. Op de playlist staan aardig wat nieuwe nummers, maar het wordt ongetwijfeld weer een lekker avondje rock & roll.

Programma:
19.30 uur: inkom
20.15uur – 21.00 uur: eerste set
21.00 uur: pauze
21.30 uur – 22.15 uur tweede set

StrammerMax bestaat uit:
Henk Toonen, zang en bluesharp
Jules Groenen, basgitaar en zang
Jack van Geel, gitaar en zang
Ad van den Nosterum, toetsen en zang
Hans Meeuwisse, slagwerk
Roeland Heesbeen, solo gitaar

Tijd: 20.00 uur – 22.30 uur