Ochtend: Fietsclub Uden

Tijd: 10.30 uur – 11.00 uur

Ochtend/middag/avond: Gerommel aan de Dommel

Dommeltheater, Theater en Muziekweekend

In park Stapelen is het op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni ‘Gerommel aan de Dommel’. Een weekend met theateroptredens, muziek, zang, beeldende kunst en poëzie in het kasteelpark rondom spiegeltent Bon Salon. Een programma voor jong tot oud dat op zaterdag om 13.00 uur begint.

Creatieve talenten uit Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel hebben de afgelopen maanden samengewerkt en hun nieuwe ideeën uitgebroed. Dit resulteerde in verrassende en originele activiteiten.

Op zaterdag is er een beleefwandeling door het park met koptelefoons langs de altijd stromende Dommel. Smartlapkoren treden op bij de spiegeltent. In het speciale Oevertheater kun je genieten van theateroptredens. Aan het einde van de middag laten we samen wensdrijvers met de stroom meegaan. Je kunt lekker blijven hangen en wat eten om daarna met de bekende Boxtelse en internationale groep Kasba deze dag muzikaal af te sluiten.

Op zondag 16 juni zijn er vanaf 10.00 uur meer activiteiten voor kinderen. We starten de dag met een picknick, een goochelaar, schminken en een draaimolen. Er is ook verteltheater en een workshop vliegers maken. Jonge zangtalenten treden op en er komt een deejay. Geen reden om naar huis te gaan want voetbal op een groot scherm.

Verspreid in het park zijn er beide dagen teksten te zien van speciaal gemaakte gedichten over het water van de Dommel en je wordt verrast met beeldende kunst.

Stichting Dommeltheater is initiatiefnemer van dit kleurrijke en veelzijdige programma en werkt samen met het Dorpsfeest Boxtel en Boxtel Vooruit. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. 
Het gehele programma wordt binnenkort online gepubliceerd. 

Tijd: 10.00 uur – 15.00 uur

Ochtend: Boxtel Vooruit Vaderdag, openbare
picknick en andere activiteiten

Informatie volgt

Tijd: 11.00 uur – 15.00 uur

Ochtend: Pleun van Dieren

Songs door Pleun van Dieren met haar leerlingen

De oud-Boxtelse vocalist/vocal coach Pleun van Dieren zal met haar leerlingen deze ochtend een aantal songs ten gehore brengen. Variërend van eigen werk tot meer bekende pop/soul, hierin komen zowel solo’s als duo’s aan bod.
Inmiddels is Pleun verhuisd naar het Bossche Vinkel, waar zij haar studio aan huis heeft. Verder werkt ze als freelance vocalist op projectbasis en is ze druk aan het schrijven aan haar debuut EP waarvan de release in voorjaar ’25 zal plaatsvinden. Maar deze ochtend in de Spiegeltent zullen haar leerlingen centraal staan en de Spiegeltent vullen met prachtige songs!’

Tijd: 11.30 uur – 12.15 uur

Middag: Paalsport

Sylvie van Weert (17 jaar) en Richelle Smits (14 jaar) beoefenen een sport die je niet kunt beoefenen in de gemeente Boxtel. Zij beoefenen paalsport, een sport waarbij kracht, flexibiliteit en doorzettingsvermogen van groot belang is.
Beide meiden hebben al vaker succesvol deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap en waren in 2023 te vinden in Polen bij de wereld-kampioenschappen.
In de Spiegeltent laten zij een gave duo act zien. Door het neerzetten van deze duo act willen deze twee meiden een positief beeld geven van paalsport. Het is topsport en dus kei- en keihard werken.

Tijd: 13.30 uur

Middag/avond: Voetbal en Muziek van DJ Christian

Op deze zondagmiddag zal DJ Christian (van Zogchel) vanaf 15.00 uur de muzikale omlijsting verzorgen tijdens en na de voetbalwedstrijd Nederland-Polen.

In de spiegeltent Bon Salon kunnen voetballiefhebbers samen op een groot scherm van de wedstrijd Nederland-Polen genieten onder het genot van een drankje.
DJ Christiaan zal tegelijkertijd vanaf 15.00 uur speciaal voor gezinnen gewoon gezellige en lekkere muziek draaien. Vanaf 17.00 uur schakelt deejay Christian over naar een hogere muzikale versnelling,  naar (Hollandse) hits.
Voetbal en gezellige muziek, voor elk wat wils!

Tijd: 15.00 uur – 20.00 uur