juni 4

Bloedprocessie | Jachthoorns van het Groene woud | Encore

Bloedprocessie Boxtel

Heilig Bloedprocessie Zondag 4 juni 2023

De Heilig Bloedprocessie vindt dit jaar plaats op zondag 4 juni. Vanaf 15:00 trekt de Heilig Bloedprocessie weer door de volgende straten in Boxtel: Oude Kerkstraat, Clarissenstraat, Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat, Molenstraat, Rechterstraat, Rozemarijnstraat, Markt, Clarissenstraat, Oude Kerkstraat met aansluitend een slotviering in de kerk. Deze processie met zo’n 500 figuranten in historische kostuums is een eerbetoon aan het Heilige Bloedwonder. Vanaf 16:30 zullen de eerste groepen terugkeren in de Pastorietuin. Aansluitend bieden we de vrijwilligers een consumptie aan in de Spiegeltent Bon Salon in het idyllische park Stapelen. We hopen dat daar veel vrijwilligers elkaar (weer) ontmoeten om herinneringen te delen en terug te blikken op deze processie en dit vooral vooruit te kijken naar de Heilig Bloedprocessie 2024, een bijzonder jaar nl 100 jaar Heilig Bloedprocessie door de straten van Boxtel. Noteer vast de datum in je agenda: 26 mei 2024.

De muzikale omlijsting tijdens de nazit in de speigeltent Bon Salon wordt verzorgd door Encore. Zij zullen Franse chansons ten gehore brengen.

Na bloedprocessie (15.30 uur): Jachthoorns van het Groene Woud

Een demonstratie van de aloude jachtmuziek tijdens de jacht

Wij zijn jachthoornblaasgezelschap “Jachthoorns van Het groene Woud” en in deze regio al weer ruim 6 jaar actief met een aantal liefhebbers welke veelal een directe relatie hebben met de jacht of bezig zijn met jachthonden.

Onze ambitie is om in het Groene Woud (en daar buiten)diverse activiteiten op te luisteren met de jachthoorn, een koperblaas instrument waar alleen natuurtonen mee worden geproduceerd. Met onze handzame Furst-Pless en de wat grotere Parforce hoorns maken we aloude jachtmuziek en “beheersen” we vele jachtsignalen maar spelen we ook diverse jagersmarsjes en andere melodieën, te gebruiken bij vreugdevolle activiteiten en minder prettige aangelegenheden zoals uitvaarten.

Tijdens ons optreden in de spiegeltent “Bon Salon” dat gepland staat op zondagmiddag 4 juni 2023, willen wij u graag in de passende omgeving van kasteel Stapelen kennis laten maken met de aloude gebruiken tijdens de jacht en natuurlijk deelgenoot maken van de vrolijke muziekstukken na afloop.

Wij verheugen ons op uw bezoek in en om de spiegeltent, graag tot zondag 4 juni vanaf ca 15.30 uur. Voor meer informatie kunt u terecht bij de muzikaal leider, Fons van der Heijden, alphonsvdheijden@gmail.com.

Na de Heilige Bloedprocessie vindt de nazit in de spiegeltent plaats en zal de muziek door Encore verzorgd worden:

Vanaf 17.00 uur: Encore 

Franse liedjes van allerlei genres

Sinds een jaar of 5 vertolkt het puur Boxtels ensemble Encore Franse liedjes van allerlei genres. Kenmerkend voor hun optredens is de ongedwongen sfeer waarbij het aanwezige publiek op eigen wijze kan ontspannen.

Vaak vindt men Encore dan ook op braderieën, brocantes, jeu de boules toernooien en andere Frans-getinte buitengebeurens.

Wat komt er voorbij als Encore optreedt?

Veel herkenbare nummers, die een hit waren in Nederland.
Chansons, popnummers, ballades.
Jacques Brel, Charles Aznavour, Adamo, Jacques Dutronc. Of Gilbert Becaud, Johnny Hallyday, Edith Piaf, Julien Clerc. Zelfs Serge Reggiani, Plastic Bertrand, Cheb Khaled,, Noir Desir.

In de huidige bezetting bestaat Encore uit:

Jules Groenen (bas), Ad van den Nosterum(keyboard) en Henk de Windt(gitaar).